El Carrizal de Tejeda

Gran Canaria kézműves hagyományait ápoló falu
A Gran Canaria-i hegyvidék középső részén fekvő falu kiterjedt nádasairól kapta nevét. Carrizal egykor nádfedeles házairól, nádkunyhóiról volt híres, ám a nád leveleiből a mai napig is készítenek kosarakat, seprűket. E parányi falu a rendkívüli földtani adottságokkal megáldott Tejeda-medence közepén igazán varázslatos hely, fehérre meszelt falú, cseréptetős házai mintha a sziklákról csüngenének alá.
Álomszép táj a Tejeda vidékén
Pazar panoráma tárul elénk, ha Carrizal de Tejedát a víztározókon között átvezető úton közelítjük meg. A faluban érdemes felkeresni az ódon San José-kápolnát, és megcsodálni régi festményeit. Sok kirándulóút keresztezi a falut, ugyanis erre lehet megközelíteni a Tejeda nevezetes földtani helyszíneit. Míg a kiránduló elfogyaszt egy frissítőt a bárban, megvárhatja a gyönyörű naplementét: egyszerre élvezheti a szurdok mélyére alábukó nap és a horizonton a testvérsziget, Tenerife látványát.
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045