El Hierro

a sziget lélekkel

Lehet egy szigetnek lelke? A kérdés megválaszolásához El Hierróra kell jönnie, a Kanári-szigetek legfiatalabbikára, amely „csupán” 1,1 millió évvel ezelőtt alakult ki. Nehéz megmagyarázni ennek a kis atlanti-óceáni és vulkanikus szigetnek a varázsát, a béke és a nyugalom egy olyan zuga ez, ahol elfelejthetjük a rohanást és a stresszt.

Contenido

Jól ismert a búvárkodás szerelmesei körében, akik nem haboznak a világ bármely pontjáról ideutazni, hogy kiváló feltételeket és hihetetlen víz alatti tájakat találjanak, ez a sziget a fenntarthatóság szigete is. El Hierro a tiszta és megújuló energiák révén az energia-önellátás felé vezető úton van.

Contenido

Vulkánok, lávafolyamok, buja kanári-szigeteki fenyő- és babérerdők, a szél előtt térdre boruló fák, meredek sziklák, pihentető természetes medencék, lélegzetelállító panoráma... Ez El Hierro, rejtélyes, lélegzetelállító, egy menedék, ahol kiszakadhatunk a mai rohanó életből, és élvezhetjük a Kanári-szigeteken egész évben uralkodó tavaszias éghajlatot. 

A bioszféra-rezervátummá nyilvánított sziget gasztronómiája szintén felejthetetlen élményt nyújt, hiszen a szárazföldről és a tengerből származó friss termékek rendkívüli minőségűek, beleértve az eredetmegjelöléssel ellátott borokat és az eredeti édességeket, amelyekkel az ízlelőbimbókat lehet kényeztetni.

Igen, egy szigetnek is lehet lelke. El Hierronak pedig van.

00:00
Título
El Hierro
Vídeo
Póster
El Hierro, tienes que venir aquí
El Hierro, tienes que venir aquí
Tipo
Ancho completo
Contenido

A búvárkodás paradicsoma

A több mint 40 merülőhelyet kínáló El Hierro igazi paradicsom a búvárok számára a világ minden tájáról, akik a szigetet a Föld egyik legjobb búvárkodási helyének tartják.

Számos tényező együttesen teszi lehetővé e kis terület méltán kiérdemelt hírnevét, ahol a Kanári-szigetek három tengeri rezervátumának egyike található. A legfontosabb, hogy a víz rendkívüli mértékben átlátszó, amely akár 30 méteres látótávolságot is lehetővé tesz, ehhez pedig még társul a fajták sokszínűsége és a látványos víz alatti vulkanikus tájak. 

Contenido

Nem számít, hogy Ön tapasztalt merülő vagy kezdő. El Hierroban búvárkodhat, függetlenül a tudásszinttől, mivel vannak iskolák, ahol elkezdheti a búvárkodást, és ahol minden szükséges felszerelést kibérelhet. És ha úgy dönt, hogy felfedezi a sziget körüli tengerfeneket, van egy kérésünk: Ne felejtse el a fényképezőgépét! És itt egy tipp: minden évben itt rendezik meg az „Open Fotosub Internacional Isla de El Hierro” versenyt, amely a világ egyik legfontosabb víz alatti fotós bajnoksága.

Imagen
Camino de Jinama
Camino de Jinama
Contenido

A táj minden lépéssel változik

A sziget kis mérete nem akadálya annak, hogy meglepően változatos tájakat találjunk. És a legjobb az egészben, hogy mivel a távolságok nagyon rövidek, a tengerparton megmártózhat, és rövid időn belül végigsétálhat a kanári-szigeteki fenyő- vagy babérerdőkön át vezető ösvények egyikén. Az egyik leghíresebb a Camino de Jinama, a sziget lakói által használt ősi útvonal, amely alig több mint három kilométer hosszú és jelentős emelkedőkkel jár, de a jutalom hihetetlen.

Eközben a sziget legmagasabb részei felé vezető úton megállhatunk az egyik kilátópontnál, ahol lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk, például az El Golfo fenséges völgyében, amely a több ezer évvel ezelőtti rendkívül erőteljes földcsuszamlás nyomán alakult ki, és a meredek sziklákon, ahol a tenger jelentős erővel csap le. Vagy nem. Mert az óceán ezen a szigeten a legjobb oldalát is megmutatja nekünk, a La Restinga-Mar de las Calmas tengeri rezervátum abszolút nyugalmát.
 

Contenido

El Hierro nem szűkölködik lélegzetelállító vulkanikus tájakban sem, mint például az Orchilla világítótorony környéke, amely az ókorban a világ végének számított, és ahol 1884-ig, Greenwichbe való áthelyezéséig a délkört állapították meg. Ha nem tudnánk, hogy Amerika az óceán másik oldalán van, akkor tényleg úgy tűnne, mintha a világ végén lennénk. Döbbenetes, kijózanító táj, ahol vulkánokat láthatunk, kiterjedt lávafolyásokat, melyekben a láva kanyarog, teljes csend... Megkapó!

Contenido

A híres La Restinga falu és Mar de las Calmas közelében fekvő Tacorón idilli fürdőhely, tiszta, nyugodt vízzel, napozásra alkalmas és árnyékos területekkel, ahol kellemesen piknikezhetünk.

Contenido

Természetes medencék

El Hierro szigetén alig vannak strandok, ez azonban nem akadályozza meg, hogy a sziget egyik paradicsomi természetes medencéjében élvezze a napsütést és a tengert. Az egyik ezek közül a híres Charco Azul, amelyet áttetsző türkizkék vize miatt hívnak így. A vulkanikus sziklák alá vájt képződmény, tökéletes hely a pihenésre, az álomszerű vízben való megmártózásra és arra, hogy hátrahagyjuk a világ gondjait.

Szintén az El Golfo völgy partján, a tengeráramlatoktól védve találhatók a La Maceta természetes medencéi, napozó- és piknikezőhellyel, amelyek tökéletesek a szórakozásra, különösen, ha családdal utazik. Aki nem szeretne kihagyni egyetlen napsugarat és egy frissítő fürdőzést sem, annak El Hierro partvidékén Tamaduste egy kivételes hely a víz nyugodtsága, a környék szépsége és a nyugalom miatt, amelyet ebben a kis faluban lélegezhetünk be, ahol a sziget gasztronómiáját is megkóstolhatjuk az egyik étteremben.
 

Contenido

El Hierro a levegőből

Ha a szárazföldön és a víz alatt El Hierro lenyűgöző élményt nyújt, a levegőből szemlélve a tájat, ahol a szél az egyetlen szövetségesünk, leírhatatlan érzés. A passzátszelek és a sziget domborzata az év minden napján lehetővé teszi a siklóernyőzést, így a lehetőség soha nem marad el. És ha a kiváló feltételekhez hozzáadjuk a professzionális oktatók szolgáltatásait, akik mindig elkísérnek minket, és biztosítják számunkra a szükséges felszereléseket, akkor nincs mentség. Már csak egy válasz hiányzik: Van hozzá bátorsága?

Contenido

Élvezze a sziget gasztronómiáját és borait

A sziget konyhájának sztárja a friss hal. Igazi élvezet ezt az ételt a jellegzetes papas arrugadas con mojo (ráncos burgonya mojo szósszal) körettel és természetesen a sziget kiváló kézműves sajtjaival fogyasztani. El Hierro gasztronómiájának ez a terméke a legtöbb étel kísérője, és még olyan finom édességek készítésének alapját is képezi, mint a híres quesadillák. Ha egyszer megkóstolta őket, biztos, hogy helyet fog hagyni a bőröndjében, hogy magával vigyen belőlük, és tovább élvezze a pikáns ízeket. 

A vulkanikus földön termesztett trópusi gyümölcsök szintén kihagyhatatlanok. A verhetetlen minőségű ananász jó példa erre, amely mindig meglepetést okoz.

Imagen
Plantación de piñas
Plantación de piñas
Contenido

A sziget egyéb jellegzetes termékei a tengeri tapadókagyló, a nyúl és a kecskegida. Ha mindehhez hozzávesszük El Hierro mesés eredetmegjelölésű borait, magunkkal visszük a sziget összes ízét, és így részei lesznek a felejthetetlen élménynek, amelyet ezen a kis atlanti területen élhetünk át.

Contenido

Ne menjen el anélkül, hogy kipróbálná...

A quesadilla az El Hierro-i desszertek kiválósága. Fő összetevője a szigeten készült kézműves sajt, amelyhez tojást, ánizst, citromhéjat, cukrot és fahéjat adnak. 

Título

További információkért látogasson el Hierro turisztikai oldalára: Turismo de El Hierro