A Corona Forestal holdbéli tája

Lenyűgöző vulkánikus táj Dél-Tenerifén

Akiknek még kétségeik volnának afelől, hogy a legtehetségesebb művész a természet, mindenféleképpen el kell látogatniuk ehhez a szeszélyes formákkal díszített tájhoz, melyet Tenerife hegyeinek legmagasabb lejtői rejtenek. A holdbéli táj jellegét a számos stilizált kúpformájú képződménynek köszönheti, melyek együttesen egy modern katedrálisra hasonlítanak. Az erózió több ezer éven át faragta őket a bézsszínű, finom vulkáni hamuból ferdén egymásra rakódott vékony rétegekből. Az eredmény egy lenyűgöző látvány, mely mintha egy másik bolygóról került volna ide, egyben erről a benyomásról is kapta elnevezését.

Vilaflori gyalogösvény a Holdbéli Tájon

Az egyetlen mód, hogy ezt a fenyőkkel fedett lejtők között elrejtett zugot felleljük, ha gyalog vágunk útnak a közepesen erős gyalogösvényen, mely oda-vissza 13 kilométer hosszú és a Vilaflor elnevezésű hegyi falucskából indul. A ösvény kanári-szigeteki fenyők közt és az antik idők kövezett útjain emelkedik felfelé. Tiszta időben a magasból feltűnik a Las Cañadas del Teide déli oldala, alul pedig, az Atlanti-óceánba bukó Tenerife déli lejtője, amelyben úgy tűnik, a szomszédos Gran Canaria-sziget hegyei lebegnek.

Magasság
1.364 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
  • Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
1
10
262
10045