La Geria Tájvédelmi Területe

A világon egyedülálló vulkanikus környezet
Hogyan lehetséges, hogy Lanzarote száraz szigetén ennyire édes, kiváló fehér bort termeljenek? A válasz a 'geria', mely a vulkáni kavics természetes rétegeibe ásott kúp alakú lyuk. Ennek a közepébe ültetik a szőlőtőkét és a szélére félhold alakban sziklákat tesznek a szél elleni védelem gyanánt. Ezek a zöldre, okkersárgára és feketére festett tökéletes vájatok sorai egymást követve a világ egyik egyedülálló táját alkotják, hozzájárulva ahhoz, hogy az Unesco Lanzarote-szigetét Bioszféra-rezervátummá nyilvánította.
Nemzetközileg elismert pincészetek és borok
Noha ezen a típusú ültetvényeken termesztenek még gyümölcsfákat és többek közt fügét, a geriák legnépszerűbb terménye a szőlő. A La Geria Tájvédelmi Területén számos pincészet működik, ahol nemzetközi díjnyertes borokat kaphatunk, köztük is a híres Malvasiát. Ezek alatt a látványos szőlőültetvények alatt egy másik természeti kincs is rejlik, az 1600 méter hosszú Los Naturalistas barlang. A barlang száját elővigyázatosan és zseblámpával felszerelkezve közelítsük meg, hogy a tetőről lelógó lávatűket időben észrevehessük.
Magasság
603 m
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
3
10
262
10045