Széllovaglás Pozo Izquierdo környékén

Egy széllovaglásra egész évben alkalmas helyszín, kiváló széljárással

A Gran Canaria délkeleti részén, Vecindario közelében található Pozo Izquierdo egész évben rendszeres széljárással és hullámveréssel várja a sportolni vágyókat. Ez a haladó szintű tudást igénylő helyszín a PWA (Professzionális Széllovaglók Szövetsége) világbajnokság egyik szakaszának is helyet ad. Nyári hónapokban a partot 45 fokos szögben érő északkeleti szelek hatására a széles lefutású hullám jobbra csavarodik.

Hullámlovas kemping, boltok és széllovaglás-oktatás Gran Canarián

Mivel teljes dagálykor a hullám a parton törik meg, a tengerfenék pedig sziklás, elővigyázatosság és szörfcipők viselete ajánlott. A Pozo Izquierdo számos különféle szolgáltatást kínál, köztük a széllovaglókat váró kempinget és boltokat, de itt található a Nemzetközi Széllovagló Központ is. A helyszínt a GC-1 jelzésű autópálya Vecindario-Pozo Izquierdo lehajtóján keresztül lehet megközelíteni, ahonnan az út Vecindario városán keresztül egyenesen a partra vezet.

Parking
Restaurant
Localidad
Pozo Izquierdo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
2
259
13
262
10045