Playa de Las Arenas

Séta a tengerparton a Candelaria őslakosainak emlékművéhez

A Tenerife sziget északkeleti részén, Candelaria nevű, gyönyörű halászfaluban található ez a 75 méter hosszú és 20 méter széles, fekete vulkanikus homokos, apró kavicsos és köves részekkel tarkított strand. A part mentén továbbhaladva La Arenita és Punta Larga strandjait is megtaláljuk, míg azok a családok, akik szórakoztató sétát szeretnének tenni, meglátogathatják a Menceyes szoborkomplexumot, amely a Guanches, azaz Tenerife a Candelaria-i Szűzanyához kötődő őslakosainak tiszteletére készült, és amely szintén megtekinthető.

Egy terület a szolgáltatások teljes skálájával

A La Arena strand néven is ismert strand a sétányról a hullámtörőkön vagy a lépcsőkön keresztül könnyen megközelíthető. Napozásra alkalmas fás területekkel, zuhanyzókkal és strandkioszkkal rendelkezik. A számos étterem, fagylaltozó vagy bevásárlási lehetőség mellett a sétányon szabadtéri tornaterem és a közhasználatú játszóterek találhatók, hogy amikor a hullámok megvadulnak, senki ne unatkozzon.

Hosszúság
250 m
Accessible
Parking
Public transport
Tourist info
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
Candelaria
Fürdőzés veszélyes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
1
9
262
10045