Diego Hernández

Egy „vad” strand Tenerifén

Az Adeje településen, La Caleta területén található, aranyszínű homokos és türkizkék vizű strand Tenerife egyik legkevésbé ismert strandja, ami különösen vonzóvá teszi azok számára, akik „vad” környezetben szeretnének pihenni. A körülbelül 80 méter hosszú és alig 25 méter széles strandot érdemes apály idején felkeresni, mivel dagálykor a víz beborítja szinte a teljes homokos felületet.

Út a tengerparton

Mint minden „érintetlen” hely, a Diego Hernández strand megközelítése is bizonyos erőfeszítést igényel, mivel autóval nem lehet odajutni, és hosszan kell gyalogolni. A legegyszerűbb útvonal általában a Costa de Ajede golfkomplexum közelében lévő magasított sétány mellett induló ösvényen keresztül vezet.

Hosszúság
200 m
Nudist zone
Public transport
Sin vigilancia
Csendes vizek
Localidad
Adeje
Fürdőzés veszélyes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
1
9
262
10045