Garoé fa

El Hierro szent fája

A Garoé fa egy nagyon rejtélyes helyen található, El Hierro San Andrés nevű településén. A Bimbaches, azaz El Hierro szigetének őslakosai imádták ezt a fát, amely ma is a szigetlakók identitásának szimbóluma. A fa levelei képesek voltak annyi vizet összegyűjteni, amely elegendő volt El Hierro teljes lakossága számára, ezért szent fává vált. A XVII. században egy hurrikán ledöntötte, és csak 1949-ben helyettesítették a jelenlegi babérral.

Ismerje meg az információs központot és a Ruta del Agua utat

Ezen a legendákkal átszőtt helyen ma egy kicsi információs központ található, ahol minden tájékoztatást megtalál a szent fával kapcsolatban: történelmi és régészeti jelentőségétől kezdve egészen a vízszintes esőig, amelynek köszönhetően a Garoé fából víz szivárog. El Hierro lakosai olyannyira szeretik a fát, hogy néhány éve a Ruta del Agua út kialakításával ünnepelték azt. Ez egy 16 kilométeres ösvény, amely a víz történetét meséli el a szigeten.

Localidad
San Andrés

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
7
11
262
10045