Kitesurfözés a Famara strandon

Kitesurfözés Lanzarotén, kezdőtől a haladóig

A Lanzarote északnyugati partvidékén, Teguise közvetlen közelében található Famara strand a sziget első számú kitesurf központja. A strandon ideális szélviszonyok és kedvező hullámtörés vár mindenkit, kezdőtől a haladóig. Ez a könnyen elérhető helyszín Famara csodálatos sziklaszirtjei alatt található. A strandtól néhány percnyi távolságra lévő Caleta de Famara halászfaluban számos kapcsolódó szolgáltatás érhető el, mint például a széllovas kemping, kitesurf iskolák, illetve sportfelszerelések kölcsönzésével és javításával foglalkozó műhelyek.

Egy kitesurfözésre tökéletesen alkalmas helyszín kiváló hullámokkal

A Famara strand különleges hullámai, amelyek a mélyebb területeken felerősödve sokféle csúcsot képeznek, kiválóan alkalmassá teszik a helyszínt kitesurfözésre. A beachbreak típusú hullámok a homokos part közelében törnek meg, és északkeleti-északi szél esetében az oldalukkal fordulnak a part felé. Habár egész évben lehet itt kitesurfözni, május és szeptember között a legalkalmasabb erre a széljárás. A helyszínt különösen apály vagy közepes dagályszint esetén javasoljuk.

Localidad
Famara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
3
259
13
262
10045