Kitesurfözés a Jinámar strandon

Ideális helyszín kitesurfözőknek, kezdőktől a profi sportolókig

A Gran Canaria északkeleti partvidékén, Las Palmasban található Jinámar strand ideális feltételeket kínál a kitesurf szerelmeseinek. A bukóhullámok gyakorisága, a szél rendszeressége és a sziget legjobbjai közé tartozó hullámtörés különösen népszerűvé tette ezt a helyszínt. Habár minden szinten lehet itt gyakorolni a kitesurfözést, a hatalmas hullámok megszelidítéséhez szükség lesz némi gyakorlatra. Erős áramlatok is vannak errefelé, amelyek egyes napokon veszélyessé teszik a meredek partszakaszt.

Üreges és nagy erejű hullámok Gran Canarián

Habár a Jinamár strandon egész évben rendszeresen lehet kitesurfözni, különösen nyáron, apály idején ideálisak itt a körülmények. A homokos tengerfenékből itt-ott sziklák állnak ki, a hullám pedig mindkét irányban nagy erővel törik meg, és néhol formás csöveket képez. A helyszín közvetlen közelében található turisztikai központban minden szükséges szolgáltatás könnyen és gyorsan hozzáférhető.

Localidad
Jinama

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
2
259
13
262
10045