Mirador del Pico del Inglés

Tenerife panorámakilátása

Ez a kilátó a zöld Anaga hegy tetején helyezkedik el, Tenerife-sziget északi részén. Kiváló alkalom, hogy elkészítsük legjobb képeinket. Legfőképpen, ha tudunk 360 fokos felvételeket készíteni. Keletre nézve, világos napokon a teljes hegység kibontakozik, egészen Santa Cruz városáig. Nyugatra tekintve maga Tenerife-szigete emelkedik ki méltóságteljesen a tengerből, legmagasabb hegyével, a Teidével. Közöttük, és megfelelő látási viszonyok mellett, a tengerből előtűnik Gran Canaria és La Palma

Gyalogút Anaga hegyeiben

Egy egyszerű jelzésen kívül a kilátó szinte egyáltalán nincs kiépítve: egy parkoló, egy megfelelően kialakított rövid szakasz, mely lehetővé teszi, hogy teljes könnyedséggel szintet válthassunk és egy tágasabb, elkerített terület ugyanazon a csúcson. A kirándulóutak szerelmesei ne feledjék el, hogy a PR-TF2-es út Tabornóból Vallesecoig a Pico del Inglés mellett halad el, így lehetőségük nyílik az Anaga jellegzetes és híres babérerdeinek szívébe kirándulást tenni.

Altitude
980 m
Landscape type
Vegyes
Védett terület
Vidéki park
Hiking trails
Parking
Public transport
Localidad
Anaga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
  • Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
1
9
10
262
10045