Mirador del Roque de los Muchachos

Kilátó La Palma csúcsán

A Roque de los Muchachos kilátó La Palma-sziget csúcsán helyezkedik el, a világon található egyik legjobb helyszín az ég csillagászati megfigyeléséhez. Lábánál lélegzetelállító kilátás nyílik a nemzeti park 1500 méter mélységű, hatalmas, fákkal borított vulkáni kráterre szeszélyes formájú vulkáni kőzeteivel. Aki La Palmát látogatja meg, nem hagyhatja ki ezt a kilátót. Aki tériszonytól szenved, készüljön fel az erős vizuális élményre.

Séta a Caldera de Taburiente szélén

Hogy jobban megértsük, hogyan alakut ki ez a hatalmas repedés La Palma-szigetén, ellátogathatunk a Caldera de Taburiente Nemzeti Park információs pontjára, közvetlen a parkoló mellett. Ha megfelelő cipőben van és visz magával vizet és napvédő krémet, sétálhat egyet a GR-131-es gyalogösvényen, mely a repedés teljes partját bejárja. Tiszta időben ne felejtsünk el fényképet készíteni a tenger felett lebegő Tenerife, La Gomera és El Hierro-szigetekről.

Altitude
2.426 m
Landscape type
Természetbeli
Védett terület
Nemzeti park
Hiking trails
Interpretation center
Parking
Localidad
Garafia

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
9
10
262
10045