Caleta de Sebo

Nyugalmat árasztó kisváros La Graciosán

Caleta de Sebo talán a Kanári-szigetek egyik legkülönlegesebb szeglete. La Graciosa a Lanzarotétól északnyugatra fekvő Chinijo Szigetcsoport Nemzeti Park egyetlen lakott szigete, és Caleta de Sebo ennek a „fővárosa”. Szó szerint a béke szigete ez, ahol a fehér házacskák között, a sárga homokos utcákon akár mezítláb is lehet közlekedni, valódi Robinson módjára. Lanzarote északi kikötőjéből, Órzolából naponta indulnak ide a hajók, és az átkelés húsz percig tart. Csend és nyugalom az óceán közepén – itt igazán fel lehet töltődni a civilizáció felgyorsult ritmusából, a kimerítő városi létből kiszabadulva.

Csendes vizű strandok La Graciosán

Caleta de Sebo a Playa de la Francesához közel, a Playa de la Cocinától kissé távolabb található – mindkét strand csendes, kristálytiszta vizéről, finom fehér homokjáról ismert. A városkában dzsipet vagy kerékpárt lehet bérelni La Graciosa legérdekesebb helyeinek felkereséséhez, jóllehet az aprócska sziget méreteinél fogva akár gyalog is bejárható az ösvényeken. S aki már feltöltődött a hely szellemének energiájával, ideje, hogy a gyomra megtöltésére is gondoljon, és megkóstolja Caleta de Sebo friss halból készült ínyencfogásait.

Historical heritage
Műemlék
Restoration
Shop/shopping
Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
8
9
262
10045