Tejeda óvárosa

Vidéki kikapcsolódás Gran Canaria ormai között

A Gran Canaria közepén magasodó hegyek között megbúvó Tejedát mindenütt mandulaillat lengi be, hiszen a mandula a hagyományos cukrászat fő alapanyaga. A szurdokokkal szabdalt tájon, a Roque Nublo árnyékában fekvő városka, a sziget egyik jelképe, nyugalmat és bájt sugároz magából. Nincs is ideálisabb a vidéki kikapcsolódásra, távol a nyüzsgő, feszültséggel teli városi élettől, mint hagyni, hogy a hegycsúcsok szépsége, a sziget e páratlan természeti környezete gyógyító balzsamként hasson a lélekre.

Egy hagyományos kanári-szigeteki település lelke

Ahogy a Kanári-szigetek legtöbb településén, itt is a templom jelenti az élet központját. A körötte futó utcácskákon fehér falú, cseréptetős, szolid házacskák állnak. Sokukhoz virágokkal teli kis kertek tartoznak. A tradicionális stílusban épült Hagyományok Múzeumában nyomon követhető a vidéki település élete egészen történetének kezdeteitől. Falusi szálláshelyek garmadája várja azokat, akik nyugalomra, csendre vágyva néhány napot Tejedában töltenének, járnák a természetet, vagy a város fürdőjében élveznék a nap simogató sugarait.

Historical heritage
Műemlék
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045