Ayagaures

Szurdokvölgyek között megbúvó falu

Gran Canaria déli részén, meredek szurdokvölgyek között fekszik Ayagaures. Az alapvetően száraz, de elszórtan őshonos növényzettel borított tájon a helyiek hagyományos házakban laknak, amelyeket a völgyben kitermelt kőből építenek. A parányi kőházak szinte beleolvadnak a tájba. Ezen az aprócska településen a környezeti adottságoknak megfelelő, hagyományos tevékenységekből, elsősorban állattenyésztésből, kőbányászatból élnek.

A Kanári-szigetek egyik legfontosabb víztározója

A falu neve bennszülött nyelven azt jelenti: „két hegy között”. Ayaguares páratlan szépségét mesterséges tavának – Gran Canaria egyik legjelentősebb víztározójának – és fenséges természeti környezetének köszönheti. Pálmafák, sárkányfák, fenyőfák élnek itt békés harmóniában az elszórtan álló, szerény vidéki házakkal. Bár a falu autóval is megközelíthető, érdemes gyalogosan bejárni a San Bartolomé de Tirajanából induló gyönyörű útvonalat. San Bartolomé idegenforgalmi irodájában minden szükséges információval ellátnak.

Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
San Bartolome de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
10
262
10045