Pozo de las Calcosas

Hagyományos építészet El Hierrón

Az El Hierro északi részén fekvő falu a sziget egyik legelbűvölőbb települése. Ez részben a házak különleges építési módjának köszönhető: a szalmafedeles házak falai vakolatlan vulkáni kőből épülnek, tetejüket pedig „colmó”-nak nevezett szalmakévékből készítik. Pozo de las Calcosas egyfajta skanzen, az El Hierró-i hagyományos építészet valóságos ékszerdoboza. Néprajzi jelentősége vitathatatlan.

Tengerparti nyaralás falun

Pozo de las Calcosas másik különlegessége, hogy a közeli El Mocanal lakói ide járnak üdülni. A falu kanyargós szerpentinen közelíthető meg, hiszen az El Hierro északi partján húzódó sziklák lábánál épült. Az utóbbi években különös erőfeszítéseket tettek a szalmatetős házak építési hagyományának megőrzéséért, így ma a szűk utcácskákon járva megadatik a bepillantás az El Hierró-iak tradícióiba.

Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
7
9
262
10045