Llano de la Cuevas

Uno de los paisajes más singulares de La Palma
Se trata de un llano agrícola que esconde uno de los paisajes más singulares de La Palma, en una combinación de elementos naturales y culturales. El primer tramo por carretera transcurre por una zona de bosque, llegando a un primer punto de interés: el mirador de Los Llanos del Jable. El tramo a pie, por su parte, recorre el interior de la zona agrícola conocida como El Llano de Las Cuevas, con un paisaje cambiante. El itinerario recomendado comienza en el área recreativa El Refugio del Pilar, al que se accede a través de la carretera LP-301, y culmina en el centro de Visitantes de La Caldera de Taburiente.
Length
11 kilómetros
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Biztonságosabb, ha háziállatát pórázon tartja.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
54784
10 13
262
10045