Bujarén

La Palma egyik legjobb érintetlen strandja
Sok lakos még soha nem tette be a lábát a fekete vulkanikus homokra. Sokuk számára azonban ez a legjobb strand La Palma szigetén. Az északi Garafía városában található Bujarén már régóta az egyik olyan érintetlen úti cél, amely nem okoz csalódást azoknak, akik kirándulásukat egy frissítő fürdőzéssel akarják befejezni az Atlanti-óceánban. Nehéz odajutni a sziklafalhoz - szédülésben szenvedők számára nem ajánlott szakaszok is vannak -, ez pedig növeli ennek az eldugott helynek a vad vonzerejét, amely természetesen hajóval is megközelíthető.
Fürdőzés Garafíában, La Palma északi részén
Az oda vezető úton Santo Domingóba kell menni, majd követni a Porísba vezető utat. Ez az út egy parkolóban és egy kilátópontnál ér véget, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a zord partvidékre, a vad óceánra és a sziklákra, amelyek mellett tökéletes hullámok várják a szörfösöket. Az ereszkedés során számos és látványos tabaiba, egy őshonos növény mellett haladunk el, amíg nyáron el nem érjük a homokos területet. Bár a hullámok miatt óvatosnak kell lenni, a hely verhetetlen a kikapcsolódáshoz, az inspirációszerzéshez és a tiszta vízben való fürdéshez.
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
Garafía
Prohibido el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
5
9
262
10045