Tacorón öböl

Pihentető fürdőzés a nyugodt óceánban és vulkanikus táj El Hierro-ban

El Hierro olyan kincset rejteget, amelyet ha nem néz meg, nem is használja ki a sziget minden lehetőséget. Kis kiterjedése ellenére a déli Tacorón öböl valódi kincsnek mondható, ahol a szigetcsoport legnyugodtabb atlanti-óceáni fürdőhelyét élvezheti egész évben. Az óceán ezen részét ezért Calmas-nak („nyugodt”) nevezik. Felejthetetlen ékszerdoboz, ahol a tengerkék különböző árnyalatai a vulkanikus feketével és El Julán hegyoldalának okker és piros színeivel keverednek. Ez az érintetlen, sokszínű, finom homokos öböl pihentető fürdőzést nyújt.

Strand és óceánpart La Restinga közelében, El Hierro déli részén

Ez a rész könnyen elérhető. Ha jobbra tart az El Hierro déli részére vezető úton mielőtt elérné célját, akkor La Restinga parti településre érkezik. Egy rövid út megtételével leér a partra és a hozzátartozó természetes fürdőhelyekre, amelyeket szintén érdemes megnézni. Az apályos öbölben számos látványosság van. Érdekes vulkáni barlangja különleges kontrasztot nyújt a sziget egyik csücskében lévő árnyék és a garantált napsütés és az egyedülálló napnyugták között. Az óceánt jobban megismerhetjük a nyugodt partszakaszok által. A partmenti bár fatüzelésű kemencéjében sült pizzáit is megkóstolhatja.

Hosszúság
10 m
Parking
Restaurant
WC
Solo en verano
Csendes vizek
Localidad
El Pinar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
7
9
262
10045