Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Várostörténeti és Tengeri Múzeum

Várostörténeti és Tengeri Múzeum Gran Canarián
Várostörténeti és Tengeri Múzeum Gran Canarián
Várostörténeti és Tengeri Múzeum Gran Canarián

A város története és kapcsolat a tengerrel

A Várostörténeti és Tengeri Múzeum a Mata-várban (Castillo de Mata) található, mely különleges történelmi múlttal bír: a város védelmi rendszerének részét képezte, és Gran Canaria szigetének fővárosában, Las Palmasnak Triana nevű negyedében található. A múzeum több mint ötszáz év történelmi beszéli el az oda látogatóknak, különös figyelmet szentelve a város és a tenger szorosan egymáshoz fűződő folyamatos kapcsolatának. Érdemes ide ellátogatni, hogy jobban belemerülhessünk a sziget múltjába olyan emblematikus épületek segítségével, amelyek művészettörténeti emlékművé nyilvánítottak, valódi ékkövek, amelyekre büszke lehet a város.

A főváros jelentős kulturális helyei

A Mata-vár létesítményeit tökéletesen restaurálták, hogy egy fontos kulturális teret alakítsanak ki a Gran Canaria-i Las Palmas fővárosában. A múltban a Mata-vár a várost védő falak részét képezte, és alapvető szerepet töltött be, amikor a városra hírhedt kalózok támadtak. A múzeum hasznosan egészíti ki a különböző oktatási központokban kapott akadémiai képzéseket. Amellett, hogy mindenki számára ingyenes lehetőséget kínál, hogy megismerhesse a város történelmét a XV. századtól kezdve a jelenkorig, előre egyeztetett időpontokban vezetett látogatásokra is lehetőség van csoportok számára.

Isla Gran Canaria

A nyitvatartási időkkel, a foglalásokkal, a helyekkel és a kapcsolattartási adatokkal kapcsolatos legújabb információk a hivatalos webhelyen érhetők el.

WEBHELY FELKERESÉSE
sí

sí

sí

DISCOVER