Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Malmokat bemutató központ – Tiscamanita

Malmokat bemutató központ Fuerteventurán
Malmokat bemutató központ Fuerteventurán
Centro de Interpretación de Los Molinos en Fuerteventura

Hogyan készül a kanári-szigeteki pörkölt gabonaszemekből álló liszt?

A malmokat bemutató központ egy hagyományos kanári-szigeteki házban található, Tiscamanita településen, Fuerteventura központjában. A múzeum mellett található egy rendkívül érdekes szélmalom-rekonstrukció. A központban megismerkedhetünk a helyi különlegesség, a gofio (pörkölt gabonaszemekből készült liszt) körült létrejött teljes kultúrával, mely évszázadokon át a legjobb eszközül szolgált a szigeteken lakók éhségének csillapítására. Egy kellemes látogatás alkalmával betekintést nyerhetünk a malmok történelmébe, és megismerkedhetünk az autentikus kanári-szigeteki gofio előállítási folyamatával.

Milyen hangja van a kézi malomnak?

A múzeumba lépve igen különös hangot hallhatunk: a kukoricát őrlő kézi malmot hallhatjuk őrlés közben. Különleges élmény a hagyományos szélmalmot működés közben megfigyelni, amint a kövek, a sár és a mész dolgoznak, valamint megismerni a malmot magát, amelyet egy épület, egy torony és a gépezet alkot. A malomközpont bemutatja, hogyan készül különböző módokon a gabonából a liszt, amellett magyarázó táblákat, diagramokat és különböző malomtervrajzokat is tanulmányozhatunk, amelyek segítségével jobban megérthetjük a malom működését.

Isla Fuerteventura

A nyitvatartási időkkel, a foglalásokkal, a helyekkel és a kapcsolattartási adatokkal kapcsolatos legújabb információk a hivatalos webhelyen érhetők el.

WEBHELY FELKERESÉSE

DISCOVER