Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Az Atalayita

Az Atalayita Fuerteventurán
Az Atalayita Fuerteventurán
Az Atalayita Fuerteventurán

Felmászni az Atalayita csúcsára

Az Atalayita nevű falu a Pozo Negro völgyben található, Fuerteventura keleti részén. Ez a régészeti lelőhely a sziget „mahos”-nak vagy „majos”-nak nevezett őslakosainak korába vezet vissza bennünket. Jelenleg a Tájékoztató központ engedélyezi a látogatóknak, hogy beléphessenek a több mint hatszáz éves építményekbe. A település izgalmas történeti háttérrel rendelkezik, éjjeli menedékhelyként szolgált, megvédte a lakosokat a zord természeti jelenségektől és elrejtette őket a támadások elől. Érdemes felmászni a csúcsára, hogy gyönyörködhessünk a település kínálta panorámás kilátásban.

Kiállítási tér a település történelmének megismeréséhez

Az Atalayita 1200 m2.-nyi történelmi emlék. A több mint 115 épület alkotta nagy terület amellett, hogy kiállítási térként szolgál, ahol a látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni, hogyan éltek a faluban a történelem folyamán. Érdemes a rendelkezésre álló brosúrák egyikével a kézben bejárni a helyszínt. Ezekben a füzetekben olvasható magyarázat a különböző típusú bejárható épületekhez, amelyek nagyon hasznosnak bizonyulnak a település bejárásakor és történelme mélységeinek megértésében.

Isla Fuerteventura

A nyitvatartási időkkel, a foglalásokkal, a helyekkel és a kapcsolattartási adatokkal kapcsolatos legújabb információk a hivatalos webhelyen érhetők el.

WEBHELY FELKERESÉSE
sí

sí

DISCOVER