Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Higgyen ismét a

varázslatban

A Kanári-szigetek bővelkednek varázslatos helyekben. A sziget különleges kisugárzását elbűvölő babérerdők, a legendák százainak helyet adó, kőkorszaki barlangok, egykor szentként tisztelt vulkánok és más hasonló csodák biztosítják.

Ha meglátogatja a Kanári-szigeteket, ne feledje el felkeresni ezeket a mágikus helyszíneket! Ki tudja – lehet, hogy szerencséje lesz, és megpillantja a mitikus San Borondónt, a nyolcadik Kanári-szigetet, amely a legenda szerint néha feltűnik a semmiből az óceánban, hogy aztán nyom nélkül újra elmerüljön.

/
Tenerife
Mítosz
és legenda

Tenerife történelme mítoszok és legendák tömkelegén alapszik. A guancho mitológia szerint a Teide gyomrában évszázadok óta fogolyként sínylődik egy Guayota nevű démon. Egy másik legenda a La Lagunában született kalózról, Amaro Pargóról szól, aki Feketeszakállal is hadakozott az Atlanti-óceánon.

/
Gran Canaria
Régészeti
felfedezések

Gran Canaria szigetét már az őslakosok idején elérte a nagy kulturális fejlődés. Ezt tükrözi az Északi Régészeti Ösvény is, amely többek között a Cenobio de Valerón de Valerón barlangrendszert, barlangfestményeket és a Maipés nekropoliszt foglalja magában, és kiváló lehetőséget kínál ősi helyszínek, festmények és lávakőre tornyozott halmok megtekintésére. Ezenkívül a Roque Bentayga lábánál felderítheti az őslakosok által a tavaszi és őszi napéjegyenlőség idején végzett mágikus rítusok nyomait.

/
Lanzarote
Mítosz és tűz

Lanzarote a vulkánok szigeteként is ismert. Merüljön el a sziget környéki vizek bájában, és keresse Atlantisz mitikus világát, ismerje meg Teguise hercegnőjének, Icónak a történetét, és fedezze fel Timanfaya vulkanikus környékét, ahonnan a tűz és víz szigete a nevét szerezte.

/
Fuerteventura
A mágikus
hegység

A Fuerteventura őslakosai által „Varázshegyként is ismert Tindaya hegységet régen az égbolt kapujának tartották. Látogasson el a betancuriai régészeti múzeumba, és csodálja meg az ott közszemlére tett egyedi és titokzatos leleteket, majd hagyja magát elragadtatni Antigua szépsége által, ahol a legenda szerint először gyúlt ki Mafasca fénye.

/
La Palma
Gyönyörű
és titokzatos

La Palma szigete legalább annyira szép, mint amilyen titokzatos. A Taburiente kaldera körüli nemzeti parkban nemcsak a páratlan szépségű környezetet csodálhatja meg, hanem elgondolkozhat a különleges formájú Idafe sziklán, amelyet az auarita őslakosok a világegyetem szemének tartottak. A Roque de los Muchachos térségében pedig szentként tisztelt barlangfestményeket és sziklarajzokat találhat.

/
La Gomera
Legendás
természeti környezet

La Gomeraszigetén a páratlan szépségű természet a mai napig megőrizte az ősidők mágiáját. A legendák tündérekről és manókról szólnak, akik a Garajonay Nemzeti Park és a Chorros de Espina sűrű erdeit járják, és gyógyító erővel ruházzák fel a vízforrásokat.

/
El Hierro
A csillagok
varázsa

El Hierro égboltja olyan tiszta és mély hogy egész Európában páratlan zavartalansággal teszi lehetővé a csillagok megfigyelését. Könnyen érthető, hogy az őslakosok művészete és kultúrája miért forgott a csillagok körül. El Sabinar környékén az El Julán-i sziklarajzok tanúskodnak a régiek vallási hiedelmeiről és csillagimádatáról.