Mirador de Bascos

Az El Golfo-völgy kilátója

Az antik európai térképeken a "világ végének" jelzett terület az El Hierro-sziget nyugati része volt. A Mirador de Bascos tökéletes kilátást nyújt erre a zord terepre, mely az Unesco által Bioszféra-rezervátummá nyilvánított területen belül található. A magas szikla tetejéről beláthatjuk a teljes El Golfo völgyet, mely egy őskori leválás okozta, 15 kilométer széles és mintegy 1500 méter mély hasadék. Tiszta időben megpillanthatjuk La Palma szigetét az Atlanti-óceán kékjében.

Megálló az csavart boróka útján

A kilátó maga egy kis, vulkanikus kőzetgömb, melyet a szikla tetején korlátok védenek. A területen található néhány, széltől meghajolt fa és a színes zuzmók borította sziklák és ágak az egész helyszínnek mágikus, tündérmesébe illő jelleget kölcsönöznek. Ezt idézik a híres, El Hierro-i csavart borókák is, melyek Dehesa községi legelőin nőnek, csupán néhány kilométerre a kilátótól.

Altitude
670 m
Landscape type
Természetbeli
Védett terület
Vidéki park
Hiking trails
Parking
Localidad
Mencafete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
  • Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
7
9
10
262
10045