A karneválok
A karneválok
karneválja
A kanári-szigeteki karnevál a tánc, a zene és a színek szédületes forgataga. Az utcák csurig telnek a fiesta örömével. A levegő jó hangulattól izzik, és a sziget minden pontján zenészek, táncosok és előadók elevenítik meg színes és feltűnő stílusban az egyik legrégebbi fesztiválhagyományt.
Ám ami leginkább megkülönbözteti a kanári-szigeteki karnevált a többitől, az a tél ellenére is mindig kellemes hőmérséklet. Viselje mindig a kedvenc ruháit, és ne aggódjon a hideg miatt. Errefelé minden este balzsamos!
/
Sokszínű
gálák
gálák
A kanári-szigeteki karneválok talán legjobban várt pillanata a bálkirálynő megválasztása, amikor a legmagasabb szinten ölt testet valakiben a karnevál hangulata. Sok jelölt egész évben dolgozik a mutatós, tollakkal és strasszal ékesített jelmezén, mely akár száz kilót is nyomhat! A végeredmény egy szemet gyönyörködtető színkavalkád.
Szintén jelentősek a lovas események és a bikaviadalok. Kosztümös parádék, körmenetek, utcazenészek, hintók sokasága alkot egyetlen hatalmas tömeget, a színek és a vidám tánc karneválját, amely áthatja a szigeteket.
/
Ki az
utcákra!
Az utcai felvonulás a karnevál legfőbb eleme, amelynek során a város lakossága az utcákra áramlik, és karneváli kosztümbe öltözve, zenével és tánccal ünnepel.
Mindenkit szívesen látnak, aki tiszta szívből szórakozni akar!
/
Tehetséges
utcazenészek
A helyi szóval murgasnak nevezett, együtt zenélő és énekelő baráti csoportok a karnevál egyik legszínesebb foltját adják. Hallgassa meg az előadásokat, és meg fogja érteni, hogy a Kanári-szigetek lakói miért méltán híresek a jó hangulatukról. A rendezvény egyik legszórakoztatóbb pillanata a csoportos verseny, amikor egymással vetélkedve bizonyítják kreativitásukat, virtuozitást és önbizalmat igénylő dalokkal.
Minden stílus
egy helyen
Ahogy maguk a Kanári-szigetek is, a helyi karneválok is tele vannak ellentéttel. Minden sziget saját eseményeket és ünnepeket rendez, amelyeken sor kerül a „drag queen” megkoronázására is, csillámpor és hintőpor felhőjében.
És ne hagyja ki...
01/02/2019 - 10/03/2019

Carnaval de Santa Cruz de Tenerife

Tenerife

Febrero

Carnaval de Puerto del Rosario

Fuerteventura

Febrero

Carnaval San Sebastián de La Gomera

La Gomera

Febrero

Carnaval de Santa Cruz de La Palma

La Palma

15/02/2019 - 10/03/2019

Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria

Gran Canaria

Febrero

Carnaval de Valverde

El Hierro

/
A szardínia
temetése
És most következzék a fiesta legszomorúbb pillanata: a vége. A sziget egyik legjellegzetesebb és legsajátságosabb szertartása keretében a szigetlakók összegyűlnek, és egy gyászmenetet parodizálva elhamvasztanak egy szardíniát, tűzijáték közepette.