Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
A karneválok
A karneválok
karneválja
A kanári-szigeteki karnevál a tánc, a zene és a színek szédületes forgataga. Az utcák csurig telnek a fiesta örömével. A levegő jó hangulattól izzik, és a sziget minden pontján zenészek, táncosok és előadók elevenítik meg színes és feltűnő stílusban az egyik legrégebbi fesztiválhagyományt.
Ám ami leginkább megkülönbözteti a kanári-szigeteki karnevált a többitől, az a tél ellenére is mindig kellemes hőmérséklet. Viselje mindig a kedvenc ruháit, és ne aggódjon a hideg miatt. Errefelé minden este balzsamos!
/
Sokszínű
gálák
gálák
A kanári-szigeteki karneválok talán legjobban várt pillanata a bálkirálynő megválasztása, amikor a legmagasabb szinten ölt testet valakiben a karnevál hangulata. Sok jelölt egész évben dolgozik a mutatós, tollakkal és strasszal ékesített jelmezén, mely akár száz kilót is nyomhat! A végeredmény egy szemet gyönyörködtető színkavalkád.
Szintén jelentősek a lovas események és a bikaviadalok. Kosztümös parádék, körmenetek, utcazenészek, hintók sokasága alkot egyetlen hatalmas tömeget, a színek és a vidám tánc karneválját, amely áthatja a szigeteket.
/
Ki az
utcákra!
Az utcai felvonulás a karnevál legfőbb eleme, amelynek során a város lakossága az utcákra áramlik, és karneváli kosztümbe öltözve, zenével és tánccal ünnepel.
Mindenkit szívesen látnak, aki tiszta szívből szórakozni akar!
/
Tehetséges
utcazenészek
A helyi szóval murgasnak nevezett, együtt zenélő és énekelő baráti csoportok a karnevál egyik legszínesebb foltját adják. Hallgassa meg az előadásokat, és meg fogja érteni, hogy a Kanári-szigetek lakói miért méltán híresek a jó hangulatukról. A rendezvény egyik legszórakoztatóbb pillanata a csoportos verseny, amikor egymással vetélkedve bizonyítják kreativitásukat, virtuozitást és önbizalmat igénylő dalokkal.
Minden stílus
egy helyen
Ahogy maguk a Kanári-szigetek is, a helyi karneválok is tele vannak ellentéttel. Minden sziget saját eseményeket és ünnepeket rendez, amelyeken sor kerül a „drag queen” megkoronázására is, csillámpor és hintőpor felhőjében.
/
A szardínia
temetése
És most következzék a fiesta legszomorúbb pillanata: a vége. A sziget egyik legjellegzetesebb és legsajátságosabb szertartása keretében a szigetlakók összegyűlnek, és egy gyászmenetet parodizálva elhamvasztanak egy szardíniát, tűzijáték közepette.