San Juan de la Rambla

Tenerife egyik legszebb történelmi városmagja

A sziget északnyugati vidékére vezető országúton kötelező megálló San Juan de la Rambla, amelynek partját a fürdésre csábító Charco de La Laja öböl hullámai mossák, és amelynek történelmi központja gazdag kulturális örökséggel büszkélkedhet. A városka szíve a Plaza Rosario Oramas, innen indulnak a kövezett utcák, például az Alhóndiga, amelyeket bejárva Tenerife szigetének egyik legszebb városmagját csodálhatjuk meg.

Gazdag történelmi örökséget őrző utcákon járva

A történelmi épületegyüttes a XVI. században emelt San Juan Bautista-templom körül alakult ki. Itt építették fel otthonaikat az első európai telepesek, többek között az Oramas család, amelynek házát irigylésre méltóan szép faerkély ékesíti. A szépen faragott faerkéllyel díszített, cseréptetős kőházak a városka történelmi örökségét gazdagítják.

Historical heritage
Műemlék
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
San Juan de la Rambla

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
9
262
10045