La Galga

Földművelő falu, babérlombú erdő mellett
La Palma északkeleti részén a meredek, erdővel borított hegyormok között üde zöld dombok és ültetvények húzódnak meg. Ezen a tájon jött létre az elsősorban földművelésből élő La Galga, amelynek lakói a mai napig is szívós, kemény munkával bírják termésre teraszosan művelt földjeiket ezen a leírhatatlanul gyönyörű vidéken. A közelben található a Cubo de La Galga nevű babérlombú erdő, amelynek meglátogatását nem érdemes kihagyni.
Hagyományos építészet La Palmán
La Galga dimbes-dombos fekvése az elszórtan elhelyezkedő házcsoportok kialakulásának kedvezett. Kicsi, de gondozott központja a falu védőszentje tiszteletére emelt San Bartolomé-templom köré összpontosul. Valójában egy kis kápolnáról van szó, amely a hagyományos La Palma-i építészet jegyeit viseli magán: cseréptető, fehérre meszelt kőfalak, fából faragott erkélyek jellemzik, akárcsak a falu lakóházainak többségét. Ha a séta a jó levegőn meghozza az étvágyat, ízletes rostonsültekkel lehet elűzni az éhséget.
Public transport
Shop/shopping
Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
5
9
262
10045