Firgas

Vízesés a történelmi városmag közepén
Firgas, a csupa bűbáj városka Gran Canaria északi részén található. Történelmének legfontosabb szereplője a víz, amint azt a harminc méter hosszan csörgedező mesterséges vízesés is tanúsítja a régi Calle Realon, a Gran Canaria sétány mentén. Az aprócska, csinos központ utcái minden látogatót kellemes andalgásra csábítanak.
Elbűvölő utcácskák és csodás kilátás Gran Canaria északi részére
A városka központja a Plaza de San Roque tér a San Roque templommal. A templom tornyából nyílik az egyik legszebb panoráma az Atlanti-óceánra és Gran Canaria egész északi részére. Itt van a Kanári-szigetek legrégebbi működő vízimalma, amelyet a turisták örömére szépen felújítottak. És ha az azulejo csempével díszített utcákon, régi házak között tett séta meghozza az étvágyat, kiváló roston sült húsokat lehet kóstolni a számtalan sütöde valamelyikében.
Historical heritage
Műemlék
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Firgas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045