LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Antigua

Történelmi városka szélmalmokkal
Némelyik település kulturális öröksége fényes múltról mesél. Akárcsak Antiguáé. A Fuerteventura közepén elterülő síkságra épült település magja igen becses történelmi-építészeti értéket képvisel. Ám az antiguai táj képét elsősorban a síkságon elszórtan álló szélmalmok sziluettje határozza meg. Lapátjaikat, akárcsak hajdanán, a passzátszelek meleg, lágy fuvallatai hajtják.
Történelem és hagyományos építészet Fuerteventurán
E hagyományos településen több kihagyhatatlan nevezetességet talál a látogató. Az első legyen talán a malommúzeum, amelyet egy tökéletesen restaurált, gyönyörű nemesi házban rendeztek be. A gabonaőrlés régi módszereit bemutató kiállítás megtekintése után a sziget kézműves termékei is megvásárolhatók itt. A városka központjában megcsodálhatók a középréteg és a tehetősebb társadalmi osztályok házai, többek között a Casona del Portón.
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Antigua

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
4
9
262
10045