Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Fontos információk: Koronavírus (COVID-19)

A Kanári-szigetek az egyik olyan területe Európának és a világnak, amelyet a legkevésbé érintett a vírus. Ezért egy bátorító és optimista üzenetet küldünk mindenkinek. Keményen dolgozunk rajta, hogy újra megnyithassuk a turisták által kedvelt helyeket, hogy a lehető legnagyobb biztonságban, és legkiválóbb higiénés és minőségi körülmények között utazhassanak a szigetekre látogatók.

Ezen az oldalon összegyűjtöttük a legfrissebb információkat a jelenlegi helyzetről az egyes szigeteken.


A Kanári-szigetek utat épít az „új normalitás” felé

Spanyolországban jelenleg továbbra is vészhelyzet áll fenn (463/2020. sz. királyi rendelet). Ennek ellenére az „új normalitás” felé való lépésről lépésre történő átmenet az egész országban megkezdődött, és május 4-től négyszer kéthetes szakaszokban zajlik.

Mivel a La Gomera, El Hierro és a La Graciosa szigeteken eleve alacsony volt a COVID-19 előfordulása, ezek a szigetek már a 2. szakaszban vannak, megelőzve a többi spanyol területet, ahogyan az előző szakaszban is történt. A többi sziget (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura és La Palma) továbbra is az 1. szakaszban van, de kevesebb a korlátozás, mint Spanyolország más részein, amelyek még mindig a 0. szakaszban vannak.

Az egyes szakaszokban engedélyezett tevékenységek:

1. szakasz

Szállodák, kiülős helyek, teraszok és utazási irodák

(Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura y La Palma)

 • Szállodák és más szálláshelyek újbóli megnyitása, a nyilvános, közös használatú területeket kivéve.
 • A kiskereskedelmi egységek szigorú biztonsági intézkedések mellett megnyithatnak, ilyenek például a két méteres fizikai távolság megtartása a helyiségen belül; a bevásárló központok azonban továbbra is zárva tartanak.
 • A bárok és éttermek megnyithatják a teraszokat kapacitásuk 50%-áig (a belső helyiségek zárva maradnak).
 • Egy szigeten belül lehet utazni meghatározott célból (barátok és család meglátogatása, bevásárlás és/vagy kiülős vendéglátói egységek meglátogatása).
 • Legfeljebb 10 fős, kisebb turistacsoportok utazhatnak, aktív szabadtéri tevékenységeket végezhetnek, túrázhatnak.
 • Engedélyezett az egyéni szabadtéri séta és sportolás meghatározott idősávokban.

2. szakasz

Éttermek és kultúra

(La Gomera, El Hierro és La Graciosa)

 • Engedélyezett a bárok és éttermek belső helyiségeinek megnyitása a kapacitás harmadáig, kizárólag akkor, ha biztosítható a fizikai távolság megtartása, csak asztali kiszolgáláshoz és/vagy elvitelre.
 • Újra nyitnak a mozik, színházak és koncerttermek és más hasonló helyek, ám kizárólag helyfoglalással és a szokásos helyek számának egyharmadáig.
 • Látogathatók a műemlékek, múzeumok és kiállítótermek, de a szokásos befogadókapacitás egyharmadára korlátozva.
 • Nagyobb turistacsoportok is utazhatnak, aktív szabadtéri tevékenységeket végezhetnek, túrázhatnak.
 • Lehet koncerteket adni és egyéb kulturális rendezvényeket tartani zárt terekben is, a szokásos befogadókapacitás egyharmadáig. Szabadtéren 400 személyig engedélyezett, de kizárólag akkor, ha a személyek ülnek.
 • Újra megnyitnak a bevásárló központok, a közös nyilvános területeken, és szórakozóhelyeken azonban nem szabad tartózkodni. A befogadókapacitás 40%-ára korlátozódik.

3. szakasz

Strandok megnyitása és nagyobb lehetőség az utazásra

(A következő időszakban)

 • Strandok megnyitása.
 • Az általános mobilitás rugalmassá válik (védőeszközökkel: maszkok, biztonsági távolság betartása stb.).
 • A bevásárló központok kapacitása 50%-ra növekedhet (kizárólag akkor, ha betartják a személyek közötti kétméteres távolságot).
 • A bárok és éttermek befogadókapacitására vonatkozó korlátozások enyhülnek.

Mit szükséges tudni a Kanári-szigetek meglátogatásakor?

A vészhelyzetből adódóan a Kanári-szigetekre érkező nemzetközi utazóknak 14 napos karantént kell tartaniuk, és csak a legszükségesebb dolgok beszerzése, egészségügyi intézmény felkeresése céljából, illetve rajtuk kívülálló kényszer miatt hagyhatják el a szállásukat. Jelenleg Spanyolországba kizárólag saját állampolgárai és lakosai, diplomáciai és konzuli tisztviselők léphetnek be, illetve azok, akik igazolják a rendkívüli körülmények okát.

Hasonlóképpen az Európai Unió bejelentette, hogy határait június 15-ig zárva tartja, korlátozva azokat az utazásokat, amelyek nem elengedhetetlenek, vizsgálják azonban a jövőbeni eszközöket, amelyekkel a turizmust fel tudják lendíteni a maximális biztonság mellett.

Higiéniai és biztonsági előírások:

Mosson kezet gyakran vízzel és szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítőgéllel
Eldobható zsebkendőbe tüsszentsen vagy köhögjön, majd dobja a zsebkendőt a szemetesbe
Tartson legalább kétméteres távolságot azokkal a személyekkel, akikkel nem él egy háztartásban (akár van tünetük, akár nincs)
Kötelező a maszk viselete a tömegközlekedésen, minden nyilvános zárt helyen, illetve az utcán, amennyiben nem biztosítható a legalább kétméteres távolság

Tünetek észlelésekor hívja a következő számot:

900 112 061

Láz Láz
Köhögés Köhögés
Nehézlégzés Nehézlégzés