Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

7 sziget, 7 történet 7 sziget, 7 történet

A Kanári-szigeteken mindennap ezer meg ezer kisebb-nagyobb történet szövődik. Több ezer, sőt több millió személyes élmény, amelyek feledhetetlen pillanatokként élnek tovább az emlékezetben.

#7stories néven jött létre az a művészeti projekt, amelynek célja a Kanári-szigetek bemutatása több különböző nézőpontból. Ennek keretében hívták meg a Vimeo videomegosztó webhely hét legjobb videoművészét, hogy olyan pillanatokat örökítsenek meg kamerájukkal, amelyek a szigeteket felejthetetlen élmények színhelyévé teszik. Személyes hangulatú beszámolók készültek, amelyekben a főszerepet a kamera mögött álló művész érzelmi, érzéki benyomásai játsszák. Az eredmény fenomenális lett: 7 olyan audiovizuális alkotás született, amelyek legalább annyira különböznek egymástól, mint maguk a szigetek.
Ezernyi
közkinccsé tett
személyes benyomás
A kisfilmeket 2013 őszén-telén forgatták, és 2014 elején volt a premierjük. Azonnal sikert arattak, és a hét alkotás közül kettőt beválogattak a Staff Pick-katalógusba is (a Vimeo szakértői által különösen ajánlott filmek jegyzéke). Bő egy hét alatt több mint 500 ezer reprodukció készült belőlük, amelyeket az év végéig több mint másfél millión láttak. Kiváló audiovizuális minőségüknek és eredeti látásmódjuknak köszönhetően a legkülönfélébb csatornák és utazási blogok anyagába kerültek be. Tehát mindenkinek, aki a Kanári-szigetekre készül, őszintén ajánljuk, hogy szánjon rá egy kis időt, és tekintse meg a szigetcsoportot úgy, ahogy e tehetséges fiatal alkotók látták.

Lanzarote
készítette LEA AMIEL
és NICOLAS LIBERSALLE

Ezt a kreatív párost olyannyira rabul ejtették az általuk bejárt vidékek és az őket ért benyomások, hogy kisfilmjüknek a The Lanzarote Effect (A Lanzarote-effektus) címet adták. A képernyőn egy ősi, mágikus világ elevenedik meg, ahol minden utánozhatatlanul egyedi: az ég, a föld, a szokások, és mindenekelőtt természetesen az emberek. Az alkotók mindannyiuk előtt tisztelegnek.

Fuerteventura
készítette ANDRO KAJZER

A szlovén rendező koncepciója szerint a legmélyebb benyomásokat a legapróbb részletek keltik. A különleges ritmusú, aprólékosan kidolgozott látványvilágú kisfilmben a főszerepet a víz és a szél, aFuerteventura életét meghatározó két őselem kapta.

Gran
Canaria
készítette Rick Mereki

Rick Mereki interpretációjában Gran Canaria szigete olyan, mint egy életteli, intenzív érzéki benyomásokból álló kaleidoszkóp. Lebilincselő művének a Mirrorlapse címet adta.

Tenerife
készítette Matty Brown

Tenerife, az örök emlék. Így mutatja be Matty a szigetet a The Edge of Earth (A világ végéig) című kisfilmjében. Képsorai a szigeten tett utazását felidéző gondolatok egymásutánját jelenítik meg. Hét eseménydús nap, amelyek a legkülönfélébb benyomásokat hagyják a lélekben.

La Gomera
készítette JUAN RAYOS

A Volcano in the Sea (Vulkán az óceán közepén) címmel egy audiovizuális elmélkedésnek lehet részese a néző azzal kapcsolatban, hogy az ember milyen viszonyt ápol környezetével és múltjával. A La Gomera tájain és hagyományvilágában tett utazás kiindulópontja az egyén magányossága.

La Palma
készítette
Günther Gheeraert

Frames of Life (Az élet pillanatai) című alkotásában a szerző úgy tárja elénk a szigetet, mint olyan helyet, ahol érdemes elvesződni. Bensőségesség, hagyománytisztelet és hitelesség jellemzi a 3 perces videó minden kockáját.

El Hierro
készítette Jean Julien

A francia művész igazán eredeti utazásra invitálja a nézőt El Hierro legbensőbb világába. A szinte tapintható közelségből bemutatott népművészet, konyhaművészet és néphagyomány ápolása a sziget jövőjének kulcsa, amely az El Hierró-i gyermekek kezében van.