Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt
Vannak olyan különleges helyek, amelyek szavakkal nehezen leírható benyomásokat ébresztenek bennünk. A táj színei, a természet illata, a szellő simogatása... Az ilyen érzéki élményeket gyakran csak a művészet képes kifejezni. Az „On The Draw” című projekt keretében több ország híres illusztrátorait hívták meg, hogy a művészet eszközeivel jelenítsék meg az egyes szigeteken átélt élményeiket. Az egyetlen kikötés a teljes művészi szabadság volt.

7 illusztrátor, 7 sziget, 7 nap. Az eredmény egy látványos képgyűjtemény, amelyből érzelmekkel teli utazások rajzolódnak ki.

ahogy
Jekatyerina
Koroljeva látja

Lávafolyamok a föld színének minden árnyalatában, forrósággal dacoló, szívós növények, a tenger és ég találkozása csiholta szikrázó kékség. Ez Lanzarote , ahogy a fiatal Jekatyerina Koroljeva látja. A tehetséges orosz illusztrátornő a hagyományos festőtechnikákat tollal, krétával, akvarellel ötvözve jeleníti meg a szigetet, César Manrique, egy művét, a sólepárlókat, valamint La Graciosa szigetét állítva a képek középpontjába.

A teljes mű megtekintése

ahogy
Malika
Favre látja

Az egyszerű vonalakra és színekre építve Malika inkább spirituális oldalról közelíti meg Fuerteventurát. A geometrikus formák, az egyszínű felületek, a hangsúlyos árnyékolás, és mindenekelőtt a nyugalom, az egyedüllét a fő témája a francia művésznő szigetkoncepciójának. Ég és föld, víz és hegy, ember és állat: mind harmonikus együttélésben.

A teljes mű megtekintése

ahogy
Paula Bonet látja

Az európai illusztrációs művészet egyik legeredetibb stílusú képviselője, Paula Bonet a Gran Canaria-i útja során benne ébredt bensőséges hangulatokat és érzelmeket festi meg. Múltbeli érzelmek, emlékek, álmok kelnek újra életre képein. Élmény és táj, természet és ember: ellentétek, melyek találkozásából hamisítatlanul nőies érzékenység kristályosodik ki.

A teljes mű megtekintése

ahogy
Ben Heine látja

Ben Heine sajátos, a szürrealizmustól a pop artig többféle hatást ötvöző stílusa mintha csak Tenerife ikonikus látnivalóinak ábrázolására termett volna: Santa Cruz művészeti központja, az Auditorio, a Los Gigantes óriási sziklafalai és a Teide is hatásosan elevenedik meg képein. Koncepciójában a belga művész emberi alakokat állít a tájképi elemek mellé mércének, miáltal mozgalmas, a fantáziát a valósággal játékosan vegyítő képi világot alkot. A sziget abszolút személyes interpretációja az övé.

A teljes mű megtekintése

ahogy
Jens
Magnusson látja

A gyermekeknek szóló illusztrációkra szakosodott svéd művész vidám, kolorista látomást fest La Gomeráról, ahol az ember tökéletes harmóniában él a természettel. A színgazdagság, a kompozíció és az emberi alakok ábrázolása gyermeki ártatlansággal áthatott univerzumot láttat, tobzódó, tarkabarka, minden apró részletig kidolgozott flórával és faunával.

A teljes mű megtekintése

ahogy
Steve
Simpson látja

Több mint 30 éves karrierjével a háta mögött Steve Simpson még ma is életvidám személyiség, üde, szórakoztató stílussal. A grafikai tervezés, a tipográfia és az illusztráció eszközeiből merítve vetette papírra, ahogy La Palmát: és azon belül Porís de Candelariát, Santa Cruz de La Palmát, Fuente Santát és a többi nevezetes helyet látja… Az átélt pillanatokat, benyomásokat nevelő szándékkal, rengeteg humorral rajzolja meg, hogy bemutassa, miért is érdemes élni.

A teljes mű megtekintése

ahogy
Mads Berg látja

A kifejezetten plakátstílusban alkotó Mads Berg a szemlélődő embert helyezi El Hierro szigetére, aki az élete színteréül szolgáló természeti környezetet is embernek tekinti, s hatása alatt tudatára ébred tulajdon létének korlátozott voltára. Az introspektív hangulatot felhők, árnyékok elmosódott foltjaival beburkolt, egyszínű felületek közvetítik. A művész rajzai méltán kaptak helyet Dánia formatervezési múzeumában.

A teljes mű megtekintése

Ha közelebbről is szeretne megismerkedni a projekttel és a művészekkel, látogasson el a onthedraw.travelwebhelyre.