Álmai

horgászkirándulása

A kék marlin sikeres horgászatához számos körülménynek kell egyeznie. Türelemre, a környezet ismeretére és jó szerencsére egyaránt szükség van a fogáshoz. És egyszer csak ott van! Görbül a bot, feszül a zsineg! Megtalálta! Kezdődhet a harc, az erők összemérése. Ember a tenger ellen, az egyetlen természeti erő ellen, amelyet még nem sikerült teljesen megszelídíteni. A nagy kihívás. Olyan izgalmat kínál a kék marlin horgászata, amit nem lehet elmagyarázni senkinek, aki még nem próbálta.
/NEAL
szerint:
„A HORGÁSZAT
rengeteg türelmes és várakozást
igényel, aztán egy
villanásnyi idő alatt minden
megváltozik,
és értelmet nyer
az erőfeszítés.
Marlint fogtunk!
/
Az enyhe
hőmérsékletnek
és a tengeri áramlatok által generált passzátszeleknek köszönhetően a Kanári-szigetek körüli vizek felbecsülhetetlenül gazdag tengeri élővilágot rejtenek. Az itt élő halfélék között helyhez kötött és vándorló fajok egyaránt akadnak.
A Kanári-szigetek körüli vizekben egész évben cápák, barrakudák, pörölycápák, tonmakrélák, bonitók és különböző kardhalfélék élnek, továbbá olyan nomádok, mint a hőn áhított kék marlin, minden horgász álma, a kékúszójú tonhal vagy a fehér marlin.
/
A legjobb idő a
fogáshoz
A kék marlin leginkább májusban és szeptemberben bukkan fel a szigetek körül, amikor a meleg és élelemben gazdag tengerfenék fajok sokaságát vonzza, köztük a tonhalat, a tintahalat és az aranymakrélát.
/
Igen
kedvező
mélyvizek
A szigetek kedvező vulkanikus eredetének köszönhetően a parttól mindössze néhány percnyire ezer méter körüli mélységű vizek találhatók, ahol a kék marlinhoz hasonló, nagytestű mélyvízi fajok táplálkozni összegyűlnek.
A legmélyebb és táplálékban leggazdagabb területek Lanzarote és Fuerteventura nyugati partjainál találhatók, ahol 3700 méteres mélységek is találhatók, továbbá a La Gomera, Gran Canaria és Tenerife körüli partvidék, ahol a mélytengeri horgászat igen elterjedt.