Üdvözöljük a Kanári-szigeteken! Paradicsomi körülményekkel várjuk a búvárkodni vágyókat, akik kiélvezhetik a meleg, tiszta víz előnyeit, amelyben akár 30 méterig is el lehet látni vízszintes irányban. A 20 ºC fölötti hőmérsékletnek köszönhetően a bolygó egyik legváltozatosabb élővilága alakult itt ki, a vulkanikus eredetnek köszönhetően pedig páratlan látvány fogadja a merülőket. Mindezek hatására a környék nemzetközi összehasonlításban is az egyik legjobb helyszínnek számít, ami a búvárkodást illeti. Miután végzett a merüléssel, szárítkozzon meg a napon, amely a csodálatos éghajlatnak köszönhetően egész évben egyformán melegít!
/
Biodiverzitás
3 tengeri rezervátum búvárkodásra

La Restinga tengeri rezervátum
El Hierro

Ebben a valóságos vízi szentélyben egész évben teknősök, tonhalak, ráják, sügérek, delfinek és barrakudák élnek, és esetenként még néhány békés bálna is feltűnik. A 2011-es vulkánkitörést követően a tengerfenék gyorsan regenerálódott, és az eddiginél is gazdagabb biodiverzitást mutat

A La Palma szigetének délnyugati partjainál fekvő tengeri rezervátum

Egy különösen érdekes lehetőség a mélyvízi búvárkodás szerelmeseinek. A számtalan barlang, sziklaív és kőszirt, melyek mentén akár 300 méter mélyre is le lehet merülni, a legtapasztaltabb búvárnak is kellemes meglepetést szerezhetnek. Fajok sokaságát lehet itt megfigyelni, például sügéreket (köztük különösen nagy példányokat), sasrájákat, sünhalakat és fekete korallokat.

A La Graciosa sziget és a Lanzarotétól északra eső kisebb szigetek környékén található tengeri rezervátum

A Lanzarotétól északra található kis La Graciosa sziget környéke Európa legnagyobb védett tengeri területe. A sokszínű tengeri élővilágnak és a merülőhelyek látványos, egyedi szépségének köszönhetően minden búvár páratlan élménnyel gazdagodhat itt, az abszolút kezdőtől a profi merülőig.

/
Vulkanikus tengerfenék
Fedezzen fel egy más világot
A Kanári-szigetek sokmillió évvel ezelőtt, vulkánkitörések következtében emelkedtek ki az Atlanti-óceánból. Ennélfogva az 1600 kilométernyi partvonalához közel eső területeken egészen 1000 méteres mélységig fekete lávastruktúrák, lenyűgöző sziklafalak, barlangok és szirtek sokasága található.
/
Roncsok
Víz alatti rejtélyek
nyomában
A Kanári-szigetek körüli tengerpart nem pusztán a biodiverzitása miatt különleges, hanem a számtalan alámerült hajóroncs miatt is. Merüljön le a fedélzetek, árbocok és óriási horgonyok közé, és próbálja kitalálni, hogy mi okozhatta a hatalmas hajók vesztét!
/
Mindenkinek,
egész évben
A Kanári-szigeteken mindent megtalál majd, amire csak szüksége lehet a víz alatti paradicsom felderítéséhez. Önnek már csak élveznie kell a kalandot! Különböző mélységű és nehézségű merülőhelyek várják a búvárkodás szerelmeseit, a kezdőktől a tapasztalt merülőkig.

ALAP

Ha csak most ismerkedne ezzel a csodálatos sporttal, a Kanári-szigeteken sokféle búváriskolát és számos kölcsönzőt találhat. Mindent szakemberek felügyelete alatt végezhet, akik mindenkor készek beavatkozni a biztonság érdekében.

Iskolák listájának megjelenítése

KÖZÉPSZINT

Ha egy kis időt szán a megfelelő merülőpont megkeresésére, a Kanári-szigeteken mindenki megtalálja a számítását. Válasszon a számtalan kölcsönző szolgáltatásai közül, és élvezze a merülést!

Kölcsönzők listájának megjelenítése

HALADÓ

Ha Ön a búvárkodás szakértője, a Kanári-szigeteken a valaha látott leglátványosabb tengermélyek várják, hogy felfedezze őket! Búvárruhát fel, és élvezze a látványt! Merülőhelyek megjelenítése

Merülőhelyek megjelenítése